top of page

FAQ

Vad är Son Of Sven?

Son Of Sven är ett klockvarumärke som strävar efter hög kvalité med en lyxig känsla för ett väldigt acceptabelt pris.

Woman with Watch

Vilka urverk använder ni er av?

Vi använder oss bara av automatiska eller manuella urverk. Vad detta betyder är att ett automatiskt urverk är ett mekaniskt urverk som först marknadsfördes i början av decennierna av 1900-talet. Den vrider upp sig själv när den bärs på handleden, vilket eliminerar behovet av daglig uppvridning. Men om den inte bärs på en tid kommer klockan att stanna och kräva en manuell uppvridning. 

Watch Gear

Hur ofta måsta man vrida upp urverket?

Om man använder sig av en av våra automatiska klockor så ska det inte behövas vridas upp om man bär klockan varje dag. Klockans kraftreserv ska stå på klockans produktbeskrivning men i dem vanligaste fallen ligger den mellan 24-72 timmar. Vi rekommenderar dock att man varje dag ska vrida mellan 7-15 varv på klockan för att försäkra sig att den inte stannar. Dem manuella börs vridas på varje dag då dom inte vrids upp av rörelser.

Trendy Men's Watch

Har ni ett eget urverk?

Vid skriven stund så har vi inget eget urverk utan använder oss av urverk som är kända inom klockbranschen som blivit testade i många år. Mer om vilket urverk en klocka har står på klockans produktsida, men några av dem urverk vi använder oss av är NH34, NH35, NH70, MIYOTA och SEAGULL. Vi håller dock på att försöka skapa oss ett eget urverk.

bottom of page